RSS

 

Üdvözöllek, Kedves Olvasó! „Kiugrott” Waldorf-tanár vagyok, aki nem a Waldorf-iskolának fordított hátat, csupán az élet más területén igyekszik megvetni a lábát. Waldorf-intézményről (óvoda vagy iskola) már sokan hallottak, és az országban egyre több működik belőlük. Több ezer szülőpár járatja oda gyermekét, gyermekeit, az esetek többségében azért, mert meg vannak győződve arról, hogy kezdettől fogva ez a megfelelő hely a számukra, illetve más iskolából jönnek át valamilyen probléma miatt. (Alapesetben – de nem figyelmen kívül hagyva azt a gyakori sajnálatos esetet, amikor egy gyermeket egyedül nevelnek – mindig szülőkről, szülőpárról írok, mert ez a természetes.) A tapasztaltak szerint azt kell mondanom, hogy véleménye minden érintettnek van – és természetesen lehet is – a Waldorfról, a lényeg a megalapozottságban rejlik.

            Kik az érintettek? Waldorfba járó gyerekek, szüleik, tanáraik, nagymama, nagypapa, nem Waldorfba járó szomszéd gyerek, szomszéd gyerek szülei, nagyszülei, unokatestvérek, a gyerek bárhová járó barátai, edzőtársai, klubtársai, kortársai, waldorfos gyerek volt tanára, Waldorfból távozott gyerek (ilyen is van) új tanára, újságírók, pedagógusok, orvosok, önkormányzat illetékes munkatársai, minisztériumi fejesek… Elég sokan vagyunk, és gyakran hangzik el tőlünk mindenféle vélemény, tapasztalat, tudás a Waldorf-iskolákról és az ott folyó nevelésről.

"Ismerek valakit, aki már látott másokat Waldorfról beszélgetni. Sz'al tudom, mi az."      

 

Kertelés nélkül, a megnyilvánulások nem kis része: sületlenség, itteni szóhasználattal baromság. Ezeket szóvá fogom tenni, azzal a céllal, hogy segítsek a valódit és az igazat tudni a Waldorf-iskoláról. Nem akarok senkit meggyőzni, hogy csupa jót gondoljon róla, vagy oda vigye a gyermekét. Ahhoz szeretnék hozzájárulni, hogy aki szülőként érdeklődik, és oda akar járni, kapja meg a segítséget a döntéséhez: minél több tényezőt ismerjen, amikor a gyermeke iskolai neveltetéséről akar dönteni. Hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy egy iskoláskorú gyermek a napi ébrenlét (kisiskolásnál normális esetben 14-15 óra) minimum harmadát, de inkább felét kivel, hol, milyen keretek között tölti.

Le a baromságokkal!

 


A bejegyzés trackback címe:

https://waldorfwaldorf.blog.hu/api/trackback/id/tr731823728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.